Versenykiírás 2022.

Szabályzat


III. Magyar Ízek Versenye Szervező: Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület, 9082, Nyúl, Kápolna utca 45.

A verseny célja: a hazai és hazánkban forgalomba hozható külföldi kistermelők (Dunamente régió) termékeinek népszerűsítése, fiatalok szakmai érdeklődésének elősegítése.

A verseny arany, ezüst, és bronz minősítést ad.

Ki nevezhet be a versenyre

A versenyre Magyarországon érvényes engedéllyel rendelkező kistermelők nevezhetnek, illetve külföldi nevezés is lehetséges, amennyiben a termék kistermelői, és hazánkban hivatalosan forgalomba hozható.

A terméknek magának, valamint az eredeti csomagolásának és címkéjének meg kell felelnie, a kistermelői termékekre vonatkozó jogszabályban hatályos előírásoknak.

Mivel nevezhetek

A III. Magyar ízek versenyén az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

szörp, szirup, lekvár, dzsem, zselé, méz (alapméz, krémméz, ízesített méz), fűszerek (saját termesztésű fűszerkeverékek), savanyúságok (csípős, édes, csilis, mindenféle), szószok, krémek (nem csípős termékek) csilis termékek (minden, ami csípős, lekvártól az extra csípősig, kivéve savanyúság) gyümölcslevek, zöldséglevek, gyümölcskészítmények (pl birsalmasajt, gyümölcssajt), sajtok, tejtermékek, és füstölt áru, kistermelői húskészítmények, ezenkívül saját készítésű házi tészta.

Egy kategóriában egy termelő bármennyi terméket nevezhet.

Egy termelő több kategóriában is indulhat. A termékek száma nincs meghatározva.

Meddig lehet nevezni

Nevezési határidő: 2022.01.15.-2022.04.30.

A minták/termékek beérkezési határideje: 2022.04.30.

Nevezési díj

A nevezési díj 5000 Ft/termék.

Minden ötödik termék nevezése ingyenes, azaz

az első termék nevezése 5000.-

Második termék 10000.-

Harmadik termék 15000.-

Negyedik termék 20000.-

Ötödik nevezett termék ingyenes/ugyanazon termelő.

A nevezési díjat utalással kell eljuttatni a következő számlaszámra: Takarékbank Zrt Számlaszám: IBAN HU42 59300247-11030630-00000000

A nevezés az aláírt és beérkezett jelentkezési lappal együtt érvényes.

Téves utalásnál, illetve ha nem érkezik be határidőre a nevezett termék, pénzt vissza nem áll módunkban utalni, mivel a kiíró egyesület, és a nevezési díj támogatásként kerül elszámolásra.

Fontos, hogy a megjegyzésbe adja meg az adatait, amire a számlát ki tudjuk állítani.

Szervezetünk a nevezési díjakból fedezi az oklevelek, nyomdai matricák, reklámok, illetve a zsűri kiadásait, ezenkívül a csomagolási, szállítási költségeket. Az idén fel nem használt nevezési díjak átvitelre kerülnek a következő évi versenyre.

Általános tudnivalók

Egyik termék sem tartalmazhat a kistermelői rendeletben tiltott összetevőt. Pl szalicil

Egyik termék sem tartalmazhat kapszaicin kivonatot.

Egyik termék sem tartalmazhat mesterséges ízfokozót, mesterséges színezéket. Pl Na-glutamát

A termékek minden összetevőjét kérjük feltüntetni. A hibátlanul kitöltött nevezési űrlapnak előzetesen e-mailben, valamint a csomagban, a termékekhez mellékelve kinyomtatott formában, aláírva is be kell érkeznie. Ha több terméket küld, kérjük, gondoskodjon a megkülönböztethetőségről. Az űrlap, illetve a szállítási cím e-mailben kerül küldésre az érdeklődőnek. fiatalokertegyutt@gmail.com

Fontos! A szállítási cím nem egyezik meg az egyesület címével.

A kitöltött nevezési lapot szintén a fiatalokertegyutt@gmail.com e-mail címre kell visszaküldeni (aláírás csak a postán, csomagban bejött űrlapra kell).

A csípős, csilis termékeknél a nevezési lapon kérjük, hogy jelöljék a termék mely kategóriába tartozik. Nem kategóriába illő termék kizárásra kerül.

A postázási címet válasz e-mailben küldjük. A postai költséget a nevező állja, utánvételes csomagot nem áll módunkban átvenni. A termékeket megfelelően becsomagolva kell feladni, hogy a szállítás során ne keletkezhessen bennük kár. A szállítás során megsérült termékekért a szervezők nem vállalnak felelősséget. A szervezők a beérkezés után rögtön értesítik a nevezőket a beérkezett nevezésük állapotáról (sértetlen/sérült), így a sérült termékek pótlására van lehetőség, de csak amennyiben a pótlás a nevezési határidőn belül beérkezik.

Minden nevezett termék önmagában kóstolva lesz zsűrizve. Nem áll módunkban a kóstoláshoz semmit mellékelni, a terméket megadott dologgal együtt kóstolni vagy a terméket más termékbe előzetesen belekeverni, a száraz tészta kivételt képez, azt főzés után teszteli a zsűri, ezért kérjük, a pontos főzési idő tüntessék fel a nevezési lapon. A nevezett termék felbontás előtt nem szabad, hogy hűtést igényeljen, kivéve a sajtok, tejtermékek, füstölt áru. Minden esetben kérjük feltüntetni a tárolási hőmérsékletet. A bontatlan termékek zsűrizésig történő hűtőben tárolása nem áll módunkban, kivéve a sajtok, tejtermékek, füstölt áru, kistermelői húskészítmény. Lehetőség szerint ezeket a termékeket előre egyeztetve juttassák el hozzánk. Köszönjük.

A jelen szabályzatban szereplő bármely szabály áthágása/nem betartása a versenyből való kizárással jár. A nevezőt a kizárásról nem vagyunk kötelesek tájékoztatni (kivéve a postai szállítás során keletkezett sérülés esetén), ezért nyomatékosan kérjük a nevezőket, hogy alaposan olvassák át a szabályzatot, és minden egyes szabályt tartsanak be! A versenyből való kizáráskor pénzvisszatérítés nem lehetséges, ezért is nagyon fontos a szabályzat betartása. Kérdések esetén a fiatalokertegyutt@gmail.com e-mail címen állunk rendelkezésre.

Beküldendő mennyiségek

Minden nevezőnek minimum 1 üvegnyi eredeti, a forgalomban lévő kiszerelésben és címkével ellátott terméket kell beküldenie, nevezett termékenként. A termék címkéjén a hatóságilag elvárt adatokat fel kell tüntetni, pl. a termék pontos nevét, összetételét, stb. (lásd Kistermelői termékekre vonatkozó hatályos jogszabályok) Az eredeti termék promócióként kerül felhasználásra.

Ezen felül, minden nevezett termékből, termékenként minimum 10 db jelöletlen üveggel kell eljuttatni a szervezőkhöz, Mennyiségek: krémek, szószok, lekvár minimum 40 ml/üveg, szörp 1 dl/üveg, gyümölcssajtok, készítmények minimum 5dkg/minta, gyümölcslevek 1 dl/üveg, fűszerek 5 gramm/minta, savanyúságok 2 dl minimum/ üveg, méz 40 ml/minta. Sajt, tejtermék, füstölt áru kóstolási minta, 10 adag. Száraz tészta 10x10 dkg. Kérjük, gondoskodjanak róla, hogy a minták a tárolási, küldési idő alatt fogyaszthatók maradjanak. Tegyék tele a mintás üveget, hőkezeljék, mert megromlott mintát nem tud a zsűri kóstolni. 

Zsűri és zsűrizési szempontok

A zsűritagok gárdája jellemzően gasztronómiai szakértőkből, étterem tulajdonosokból, hivatásos szakácsokból, és átlag fogyasztókból áll. Minden termék kóstolása és zsűrizése a lehető legszigorúbb szabályok szerinti, igazságos és pártatlan vakteszteléssel történik, mindennemű csalás és trükközés kivédése érdekében. A zsűri összes döntése végleges és kikezdhetetlen, reklamációnak helye nincs. A zsűritagok által adott pontok összegének átlaga alapján születnek meg az eredmények.

A termékek az alábbi szempontok alapján lesznek értékelve:

íz maximum 20 pont

illat maximum 20 pont

textúra maximum 20 pont

szín maximum 20 pont

összbenyomás/harmónia maximum 20 pont

Pontozás:

75 ponttól 81 pontig - Bronz minősítés

82 ponttól 91 pontig Ezüst minősítés

92-100 pontig Arany minősítés

A zsűri pontszámaiból átlagot vonunk, így jön ki a végleges összpontszám. A termékek önmagukban (kísérő nélkül) kerülnek kóstolásra, kivéve a szörpöket. füstölt árut. A termékeket a zsűritagok külön-külön, véletlenszerű sorrendben és vakon tesztelik. Két termék kóstolása között megengedett a zsűrinek italok és rágcsálnivalók, stb. fogyasztása, annak érdekében, hogy az előző termék íze és ereje ne befolyásolja a következő termék pontozását. A zsűritag csak akkor kezdhet neki a soron következő termék kóstolásának, ha az előzőleg kóstolt termék íze már semennyire sem érezhető. A zsűritagok semmilyen előzetes információval nem rendelkeznek az adott kód mögött rejlő termék márkanevéről, tulajdonosáról, termelőjéről vagy egyéb, a termékkel kapcsolatos információkról. Amennyiben valamelyik zsűritag véletlenül mégis hozzájut ilyen információkhoz, azt köteles haladéktalanul jelezni a szervezőknek, illetve köteles visszalépni a kategória zsűrizésétől.

A versenyzők írásban megkapják a zsűri megjegyzését a termékükkel kapcsolatban.

Kategóriánként a legtöbb pontszámot elérő termék külön elismerést kap. Amennyiben egy kategóriában a nevezés meghaladja a 10 db-ot, akkor a második és harmadik legnagyobb pontszámot elérő termék is plusz elismerésben részesül.

Eredményhirdetés 

A nevezők a saját termékeik versenyen elért összpontszámát és részletes pontszámait a verseny eredményhirdetése után kapják meg.

Csak a saját termékeik pontszámát kapják meg, másokét nem látják.

Az eredményhirdetés 2022. június 4-én online formában történik.

Erről a facebook oldalon, és itt a honlapon is kapnak megfelelő és időben lévő tájékoztatást az érdeklődők.

A díjátadó 2022. júniusában, Máriakálnokon lesz lebonyolítva, a Levendulafesztivál keretén belül. A személyesen át nem vett díjakat postán kapják meg a nyertesek. A 2022 évi veszélyhelyzet miatti esetleges rendezvényekre vonatkozó szabályozás miatt, a rendezvény megszervezésének és lebonyolításának jogát fenntartjuk, változtatás esetén a verseny eredménye csak online módon lesz elérhető.

Eredményhirdetés: 2022. június 4.  online

Díjátadó: 2022. június Máriakálnok Levendulafesztivál

Pontos időpont feltüntetésre kerül a verseny facebook oldalán.

Fotók, videók, egyéb média anyagok

A nevezéssel a nevező beleegyezik, hogy az III. Magyar Ízek verseny szervezői felhasználják és publikálják a benevezett termékről, a versenyről és az eredményhirdetésről készült fotókat, hang- és videófelvételeket. A versenyen díjazottaknak jogukban áll a díjjal együtt elnyert oklevél és matricák szabad felhasználására, publikálására. A díjazottak a termékükön és egyéb megjelenési felületeiken kizárólag a díjjal együtt elnyert hivatalos oklevéllel és a hivatalos matricával jelezhetik eredményüket. A matricák digitális dizájnját a szervezők a díjazottak rendelkezésére bocsátják utánnyomás céljából.

ADATVÉDELEM, FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK ÉS ADATVÉDELMI ELVEK

A versenyre vonatkozó jelen felhasználási feltételek és adatvédelmi elvek közzétételének napja és érvényességének kezdete 2022. január 15. A jelen dokumentum célja A verseny kihirdetője a Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület (székhely: Magyarország, 9082, Nyúl, Kápolna utca 45. A jelen dokumentum a felhasználók személyes vagy névtelen adatainak gyűjtését, tárolását és felhasználását szabályozó adatvédelmi elveket tartalmazza. Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi felhasználási feltételeket! A versenyre történő nevezéssel Ön elfogadja a jelen dokumentumban feltüntetett felhasználási feltételeket. Továbbá elfogadja azt is, hogy a jelen dokumentum tartalmát saját belátásunk szerint módosíthatjuk és/vagy javíthatjuk; továbbá elfogadja, hogy ezek a javítások és módosítások kötelező érvényűek. Amennyiben nem fogadja el a jelen felhasználási feltételeket, kérjük, ne jelentkezzen a versenyre. A szervezők fenntartják a jogot a felhasználási feltételek mindenkori módosítására.

Meghatározások- Személyes adatok : a felhasználóra vonatkozó információk, mint például, név, cím, e- mail cím, telefonszám, Termelő regisztrációs száma. Felhasználói adatok gyűjtése és kezelése A regisztráció során személyes adatokat tárolunk. A személyes adatokat kizárólag a regisztráció során gyűjtjük be.

Adatvédelem: Jelentkezés Minden rendelkezésünkre bocsátott személyes információnak minden szempontból valósnak, teljesnek és pontosnak kell lennie. A jelentkezők bármikor kérhetik személyes adatai törlését. A személyes adatok kezelésével kapcsolatban panasz nyújtható be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.; telefonszám: +36-1-391-1400; fax: +36-1-391-1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu), illetőleg az érintett jogai megsértése esetén bírósághoz fordulhat. Az érintettek részletes jogait és jogorvoslati lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII törvény. 14-18§§ és 21-23§§ rendelkezései tartalmazzák.

Személyes adatok kezelése és felhasználása• A személyes adatokat kapcsolattartásra használjuk fel.• A nyertesek személyes adatait (név) közzétesszük.• A felhasználók személyes adatait online tároljuk a verseny eredményhirdetése után 30 nappal töröljük.

Elfogadó nyilatkozat

A szervezők a jelentkezők adatait kizárólag a jelen dokumentumban meghatározott célra használják fel, a jelentkezőkkel való kapcsolattartás és a nyertesek kihirdetésének céljából. A szervezők a jelentkezők adatait az eredményhirdetés napjáig tárolják, és kijelentik, hogy legfeljebb 30 nappal az eredményhirdetés napja után az adatokat törlik, és intézkedéseket tesznek azok megsemmisítésére. A jelentkezési adatokat a szervezőkön kívül semmilyen harmadik fél nem ismerheti meg. A regisztrációval a jelentkezők határozottan elfogadják, hogy a szervezők a személyes adatokat a kapcsolattartás során a fent meghatározott feltételeknek megfelelően és a törvény által lefektetett adatvédelmi szabályokat betartva kezeli. Amennyiben kérdése van a jelen dokumentummal kapcsolatban, kérjük, küldje el üzenetét a fiatalokertegyutt@gmail.com címre.

Készült Nyúl, 2022. január 05.

Magyar Ízek Versenye 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!